Om Tomas Grävare AB i Uddevalla

Fastighetsuthyrning

Vi på Tomas Grävare AB i Uddevalla är numera även ett fastighetsbolag som bygger företagslokaler och som sedan hyr ut dessa lokaler, fastigheter och anläggningar.
Vår fastighetsuthyrning är främst inom industri, lager, logistik, handel, butik och kontorslokaler i gynnsamma lägen i Uddevalla.
I vår verksamhet utför vi kontinuerligt byggnationer av fastigheter för uthyrning.
Vår ambition är inte att utveckla för att sälja, utan vi har ett långsiktigt tänk med att förvalta våra markprojekt och byggnationer. Vi har skurit ner på alla mellanhänder och det gör att vi kan hyra ut prisvärt.
Företaget äger och förvaltar ca 44 000 m² under tak.
Denna del, Tomas Grävare AB Fastighet är miljödiplomerad i enlighet med kraven i Svensk Miljöbas.

Entreprenadverksamhet

Tomas Grävare AB:s verksamhet är att utföra mark och anläggningsmaskintjänster med förare och anläggningsarbetare med bransch mässig kompetens och kvalitet i utförandet. Verksamhetsområdet är där kund önskar få utfört en tjänst, främst inom Västra Götalands Län.

Historik

1989 startade den då 22-årige Tomas Carlsson, numera Grävare, företagets entreprenadverksamhet. Företaget har sedan växt successivt och verksamheten förändrats.
2004 gjordes det första fastighetsköpet, fastigheten på Kurödsvägen 24 B och där har vi idag vårt kontor och verksamhet.
Vid senaste bokslutet omsatte företaget 37 miljoner och verksamheten sysselsätter numera 6 anställda. Verksamhetsområdet inom entreprenad är där kund önskar få utfört en tjänst, främst inom Västra Götalands Län. Fastighetsbolagets verksamhetsområde är i Uddevalla.

Företaget är medlem i branschorganisationerna; Maskinentreprenörerna och Fastighetsägarna och vi följer deras policy. Vi är även delägare i SAF och innehar kvalitetsmanual.

Tomas Grävare AB i Uddevalla har tilldelats AAA-diplom, nu senast under perioden 2008-2022. Detta garanterar ett välskött företag som klarar att uppfylla garantiåtaganden. Alla företag i Sverige bedöms kontinuerligt när det gäller ekonomisk stabilitet och betalningsförmåga i förhållande till sin storlek. Resultatet redovisas i form av en kreditrating, där ”AAA” står för högsta kreditvärdighet i en skala på sju steg. För att få kreditrating ”AAA” ställs det stora krav.

2016 blev en mycket stolt Tomas med sitt företag Tomas Grävare AB, utsedd till årets företagare. Priset utdelades av, Företagarna i samarbete med Uddevalla Kommun.

Vi har även tilldelats UC Certifikat som Platinaföretag, vilket visar att vårt företag har haft högsta kreditvärdighet Guld i fem år, 2013 – 2018 och 2016 -2022.

I april 2024 tilldelades vi Diamantdiplom för 2008 – 2024.
Ett företag med diamantdiplom har bibehållit högsta kreditvärdighet i minst 15 år.